Project details

Small_image_achtergrondfoto_
Kids
in
Kenia

Title

Kids in Kenia

The project owner

Dick Hagedooren

Location

 • Vitsangalaweni
 • Near by Kwale
 • Kenya

Goal summary

Het doel van het project is om de school in Vitsangalaweni te voorzien van sportfaciliteiten en sport te integreren in het lesprogramma. Om ons doel te bereiken en ervoor te zorgen dat het een duurzaam sportproject blijft, willen we goed samenwerken met de lokale bevolking van het dorp. Zo gaan we lokale mensen verantwoordelijk stellen voor de materialen en faciliteiten die aanwezig zijn. Verder zullen we een materiaalhok bouwen waar de sportartikelen kunnen worden bewaard en opgeslagen. We willen ons focussen op vaste sportmomenten in de week waar alle kinderen aan mee kunnen doen.

Project summary

De 400 kinderen in het dorpje Vitsangalaweni (Kenia) hebben niet de kans om te sporten. Er zijn geen faciliteiten of materialen beschikbaar voor de kinderen en er wordt weinig tot geen aandacht geschonken aan het thema ‘sport’. Zo is er geen sportmoment opgenomen in het lesrooster en hebben de kinderen geen sportveld of voetbal tot hun beschikking om actief mee bezig te zijn. Sport is niet alleen vermaak, maar wordt ook steeds meer gezien als een waardevol instrument voor ontwikkeling omdat het kan bijdragen aan de gezondheid, het zelfvertrouwen van jongens en meisjes, een betere samenwerking en verzoening tussen verschillende bevolkingsgroepen. Sport verbindt en kan zorgen voor een positieve sfeer binnen een bepaalde community. Wij zijn er heilig van overtuigd dat iedereen de kans verdient om een sport te beoefenen, ongeacht de plek of plaats waar hij of zij vandaan komt . “Sport has the power to change the world’’ – Nelson Mandela .

How

Het sportproject bestaat uit het bouwen van een materiaalhok, opleidingen voor twee leraren en de sportartikelen. De sportartikelen zijn gebaseerd op de meest populaire sporten in Kenia. De opleidingen zorgen ervoor dat het een duurzaam project is, waarbij daadwerkelijk leraren in staat zijn om sportlessen in het lesprogramma op te nemen. In februari zullen wij samen met de oprichters van Kids in Kenia naar de school Vitsangalaweni afreizen om het sportproject uit te voeren. Tijdens ons verblijf organiseren wij een sportweek waarin verschillende sportactiviteiten en spellen naar voren komen, om zo de kinderen een uitdagende en vooral onvergetelijke week te bezorgen.

Beneficiaries

 • 400
 • Het project is bedoeld om een positieve verandering teweeg te brengen voor de kinderen van de Vitsangalaweni school . Totaal zijn er 800 kinderen op deze school. Wij focussen ons op 400 kinderen op deze school om het project zo haalbaar mogelijk te maken. Bij een geslaagd project is ons doel om volgend jaar terug te keren en het traject te herhalen.
 • Mixed

Why (Project owners drive)

Sport maakt ons enorm gelukkig . Naar onze mening heeft ieder kind het recht op sport . Sport verbindt mensen , het is gezond , maar het is vooral erg leuk ! Wij vinden het verschrikkelijk dat niet iedereen gelijke kansen heeft en veel kinderen niet kunnen sporten. Dit is de reden voor het opzetten van het project , zodat de kinderen van de Vitsangalaweni kunnen sporten.

Relation between the project partner (excecution) and the project owner (fundraising)

Dick van de stichting Kids in Kenia kent Salim. Salim is een leraar op deze school.

Budget

€1,595

Phases

 1. Bring sport to Kenia

  • Offerte Sportproject Kids in Kenia: Voetbal: 20 ballen 220 2 voetbalnetten 100,- Volleybal 5 ballen 100 1 net wat je verstellen 20 Netbal 2 buckets 130,- Overige materialen (pompen, fluitjes etc.) 130,- Materiaalhok 300,- Opleidingen (2x) 500,- _____+ 1500,-
  • €1,595
  • 3 months